رهبران سه کشور گرجستان، مولداوی و اوکراین در نشستی در شهر باتومی گرجستان اعلام کردند یک هدف مشترک دارند: پیوستن به اتحادیه اروپا.
سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهوری گرجستان به خبرنگاران گفت: « ما یک هدف مشترک داریم که نمی خواهیم به گذشته برگردیم. آماده و مصمم هستیم که برای آینده خود در اروپا بجنگیم تا از تهدیدهای دوقطبی در کشورهایمان و تحریکات خارجی جلوگیری کنیم.»
شارل میشل، رئیس شورای اروپا، که به عنوان نماینده اتحادیه اروپا در این نشست شرکت کرده بود با استقبال از عزم رهبران سه همسایه روسیه، سخنان مطرح شده در این نشست را «یک نقطه عطف خواند» و وعده داد که «یک بسته سرمایه گذاری بی سابقه» به ارزش ۲.۳ میلیارد یورو به این کشورها اهدا خواهد شد.
رئیس جمهوری گرجستان به همراه مایا ساندو و ولودیمیر زلنسکی، رهبران مولداوی و اوکراین، در پایان اجلاس اعلامیه ای مشترک امضا کردند.
آنها متعهد شدند که «برای آینده اروپایی خود با یکدیگر همکاری خواهند کرد.» بروکسل، پایتخت اتحادیه اروپا، هنوز پاسخ مشخصی به عزم این کشورها در دریافت عضویت نداده است. یکی از اصلی ترین مخالفان این درخواست، روسیه و ولادیمیر پوتین است.
در تابستان سال ۲۰۱۴ اوکراین و گرجستان و مولدوای یک توافقنامه همکاریهای سیاسی و اقتصادی، از جمله تجارت آزاد و معافیت ویزا برای شهروندانشان امضا کردند. الحاق این سه کشور یعنی سه همسایه روسیه، به اتحادیه اروپا می تواند مقدمه تنش های بیشتری بین اتحادیه اروپا و روسیه در سالهای پیش رو باشد.
حتی اگر اتحادیه اروپا بخواهد شرایط عضویت این کشورها را در نظر بگیرد و روند الحاق را آغاز کند پیوستن آنها دست کم ده سال طول خواهد کشید. پیش از این کشورها، ۶ کشور اروپایی از جمله صربستان، بوسنی و هرزگووین و آلبانی و مقدونیه شمالی در صف انتظار پیوستن به اتحادیه اروپا قرار دارند. به نظر می رسد تا پیش از سال ۲۰۲۵ الحاق بوسنی و صربستان به اتحادیه اروپا عملی شود.
منبع:https://per.euronews.com
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.