محمد عون، وزیر نفت لیبی گفت: اگر صنعت نفت لیبی بودجه لازم را داشته باشد میتواند تولید نفت خود را تا اواسط سال ۲۰۲۲ به یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز برساند.
این تولیدکننده آفریقای شمالی که از توافق کاهش عرضه تولیدکنندگان عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موسوم به اوپک پلاس معاف است، روزانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت خام تولید میکند
براساس تازهترین گزارش دبیرخانه اوپک به نقل از منابع ثانویه، تولید روزانه نفت خام لیبی در ماه ژوئن بهطور میانگین یک میلیون و ۱۶۳ هزار بشکه و در ماه مه یک میلیون و ۱۷۵ بشکه در روز بوده است.
از زمان ایجاد دولت وفاق ملی در ماه مارس و انتصاب وزیر نفت برای نخستین بار در پنج سال گذشته، لیبی وعده داد که به شرطی که شرکت ملی نفت بودجه لازم را دریافت کند، تولید نفت خود را افزایش میدهد.
مصطفی صنعالله اوایل سال جاری میلادی در گفتوگو با خبرگزاری بلومبرگ گفته بود: لیبی در نظر دارد تولید نفت خود را تا پایان امسال به یک میلیون و ۴۵۰ هزار بشکه در روز برساند.
به گفته رئیس شرکت ملی نفت لیبی، به شرطی که شرکت ملی نفت لیبی دوباره به سمت انحلال پیش نرود، این کشور قادر خواهد بود تولید نفت را تا پایان سال افزایش دهد.
رئیس شرکت ملی نفت لیبی در ماه مارس به بلومبرگ گفته بود: اهداف چند سال آینده این است که لیبی تولید خود را طی دو سال به یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز و طی چهار سال به ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در روز برساند.
لیبی پس از آنکه تنها در چند ماه توانست تولید روزانه نفت خود را از کمتر از ۱۰۰ هزار بشکه به یک میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه برساند در سپتامبر ۲۰۲۰، بسیاری از ناظران بازار نفت و ائتلاف اوپک پلاس را شگفت زده کرد.
تولید روزانه یک میلیون و 250 هزار بشکهای نفت لیبی رقمی بود که لیبی پیش از آغاز محاصره هشت ماهه پایانههای نفتی در ژانویه ۲۰۲۰ به بازار عرضه میکرد.
حتی پس از پایان محاصره در اواسط سپتامبر و آتشبس از ماه اکتبر، تولید نفت لیبی تاکنون بهدلیل اعتصاب نیروهای حراست از تاسیسات نفتی در پی پرداخت نشدن حقوق و نبود بودجه برای بازسازی و نگهداری زیرساختهای نفتی، هنوز بهطور کامل تثبیت نشده است.
منبع:https://www.shana.ir
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.