در ترکیه حملات نژادپرستانه علیه کردها در حال افزایش است. مهاجمان مسلح در قونیه اعضای یک خانواده کرد را به قتل رساندند. به گفته وزیر کشور ترکیه این قتل عام در یک دعوای خانوادگی اتفاق افتاده و ماهیت سیاسی نداشته است.
هفتهنامه اشپیگل آلمان از قتل عام یک خانواده کرد در قونیه ترکیه خبر داد. اعضای این خانواده قبلا در ماه مه نیز مورد حمله قرار گرفته و به شدت مجروح شده بودند.
یکی از اعضای خانواده که اکنون کشته شده چند روز پیش به وبسایت خبری “گازته دوار” گفته بود که همسایهها خانوادهاش را تهدید کردهاند و گفتهاند: «اجازه نمیدهند کردها در اینجا زندگی کنند.»
تمام خانواده از جان خود میترسیدند، به ویژه اینکه پلیس و قوه قضاییه در آن زمان اقدامی علیه مهاجمان نکرده بودند.
عبدالرحمان کارابولوت، وکیل خانواده به تلویزیون “آرتی” (ARTI) گفت که این یک “حمله کاملا نژادپرستانه” بوده و مقامات نیز تا حدودی مسئول آنچه اتفاق افتاده، هستند.
ارن کسکین، نایب رئیس انجمن حقوق بشر ترکیه نیز در توییتر خود نوشت از پرونده این خانواده اطلاع داشته است. کسگین از قول کوچکترین عضو خانواده نوشته است که “آنها میترسیدند”.
حدود ۱۰ روز پیش نیز یک کشاورز کرد در منطقه قونیه توسط مهاجمانی کشته شد که به گفته شاهدان او را تهدید کرده بودند که نمیخواهند کردها را در روستای خود ببینند.
مقامات استان قونیه اقدامات نژادپرستانه را رد کردند و از اختلافات بر سر دام و زمین کشاورزی صحبت کردند.
سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه نیز بلافاصله بعد از این حادثه واکنش نشان داد و گفت که عدهای «به دنبال سوء استفاده از این قتل عام هستند”.
سویلو در مصاحبه با تلویزیون ترکیه گفت: ««این واقعه هیچ ارتباطی به کرد یا ترک بودن ندارد. کشاندن موضوع به این قضیه همانند خود این حمله خطرناک است و باید محکوم شود. کسی نباید به دنبال برهم زدن روح برادری در این کشور باشد.»
سویلو بخشی از مصاحبه خود را در توییتر شخصی خود نیز گذاشته و درباره قتل عام خانواده کرد در قونیه توضیح داده است.
سویلو در ادامه توضیح داده است که در سال ۲۰۱۰ دو خانواده با هم وارد مناقشه شدهاند و در همان سال به روی هم اسلحه کشیدهاند و این تا سال ۲۰۲۱ ادامه پیدا کرده است.
وزیر کشور ترکیه تاکید کرده است که این یک خصومتی۱۱ ساله بین دو خانواده بوده است.
منبع:https://www.dw.com/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.