مقام آمریکایی: طالبان می‌تواند ظرف ۹۰ روز کابل را تصرف کند؛ افغان‌ها قادرند مسیر جنگ را تغییر دهند

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

یک مقام دفاعی ایالات متحده می‌گوید که بر اساس داده‌های آژانس‌های اطلاعاتی این کشور، نیروهای طالبان توانایی محاصره کابل طی ۳۰ روز آینده را دارند و احتمالا می‌توانند تا ۹۰ روز آینده پایتخت افغانستان را به کنترل خود درآورند.

این مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، روز چهارشنبه، ۱۱ اوت (۲۰ ماه اسد) در گفت‌و گو با خبرگزاری رویترز گفت که مولفه تاثیرگذار بر این ارزیابی‌ جدید از میزان قدرت پایداری کابل، سرعت پیشروی طالبان از زمان نیروهای خارجی به رهبری ایالات متحده از افغانستان بوده است.

مقام وزارت دفاع آمریکا در عین حال افزود که ارزیابی وی قطعی و مسلم نیست و نیروهای امنیتی افغان در صورت مقاومت بیشتر می توانند مسیر و روند جنگ را به نفع خود تغییر دهند.

 
 

یک مقام ارشد اتحادیه اروپا روز سه‌‌شنبه، ۱۰ اوت (۱۹ اسد) گفته بود که ستیزه‌جویان طالبان در حال حاضر کنترل ۶۵ درصد از افغانستان را در دست دارند و ۱۱ مرکز ولایت را تصرف و یا در محاصره خود دارند.

 

یک منبع امنیتی نیروهای خارجی در کابل به خبرگزاری رویترز از ترافیک انسانی در تمامی ورودی‌های پایتخت افغانستان خبر داد و گفت که غیرنظامیان ساکن کابل در حال فرار از شهری هستند که در موقعیت جغرافیایی محاصره شده با کوه‌ها قرار دارد.

وی افزود که ترس از ورود مهاجمان انتحاری به مناطق محافظت شده دیپلماتیک باعث شده تا همه برای خروج هر چه سریع تر از خاک افغانستان اقدام کنند.

ادامه جنگ‌های شهری ؛ طالبان کنترل شمال شرق افغانستان را بدست گرفت

فیض آباد، مرکز ولایت بدخشان روز چهارشنبه به دست نیروهای طالبان سقوط کرد. با تصرف این شهر طالبان توانسته است تمام شمال شرق افغانستان را تحت کنترل خود درآورد.

جواد مجدی، عضو شورای ولایتی بدخشان به رویترز گفت که طالبان پیش از آغاز حمله روز سه‌شنبه به فیض آباد این شهر را محاصره کرده بود و با وجود ساعت‌ها درگیری، نیروهای امنیتی فدرال افغانستان مجبور به عقب نشینی از این شهر شدند. بدخشان، ولایت هم‌مرز افغانستان با تاجیکستان، پاکستان و چین است.

در همین حال با شدت گرفتن حملات طالبان برای تصرف مزار‌شریف،‌ مرکز ولایت بلخ، محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان جهت متحد کردن فرماندهان قدیمی ارتش این کشور برای دفاع از مزار شریف راهی این شهر شد.

 

بایدن از خارج کردن نیروهای آمریکایی پشیمان نیست

با وجود پیشروی‌های مداوم نیروهای طالبان، جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده روز سه‌شنبه، ۱۰ اوت با تاکید بر اینکه تصمیم خود برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان پشیمان نیست، از رهبران این کشور خواست برای وطن خود بجنگند.

آقای بایدن ضمن اشاره به این موضوع که کشورش طی بیست سال گذشته بیش از یک تریلیون دلار در افغانستان هزینه کرده است،وعده داد که ایالات متحده آمریکا به تعهدات خود برای پشتیبانی هوایی، تامین تجهیزات و مواد غذایی برای نیروهای نظامی افغان و پرداخت حقوق آن‌ها عمل می‌کند.

احتمال مذاکره تروئیکای شرق و غرب با طالبان

پیروزی‌های مکرر طالبان پس از آغاز خروج نیروهای خارجی از افغانستان باعث شد تا در مذاکرات پیشین نه تنها این گروه به آتش‌بس با دولت این کشور تن ندهد بلکه مذاکرات صلح طالبان با طرف دولتی نیز بدون نتیجه بماند.

با اینحال یک رهبر ارشد طالبان به خبرگزاری رویترز گفته است که ملا عبدالغنی برادر، رئیس دفتر سیاسی این گروه روز سه‌شنبه در دوحه با زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا در امور افغانستان دیدار کرده است.

انتظار می‌رود جلسه دیگری نیز امروز چهارشنبه در دوحه با حضور ایالات متحده، چین و روسیه و افغانستان برگزار شود. یک فرمانده طالبان که نخواست نامش فاش شود به رویترز گفته است که هیات نمایندگان طالبان نیز در این جلسه شرکت خواهد کرد.

این گروه که تنها به وعده توقف حملات به نیروهای خارجی در ازای خروج آنها از خاک افغانستان عمل کرده است، اکنون با تصرف ولسوالی‌های هم مرز با تاجیکستان، ازبکستان، ایران، پاکستان و چین باعث افزایش نگرانی‌ها درباره امنیت منطقه شده است.

طالبان که در دوران حکمرانی خود بر افغانستان هیچگاه کنترل کامل شمال این کشور را در دست نداشت به نظر می‌رسد که پیش از عزیمت به سمت پایتخت قصد دارد، که این مناطق را نیز به طور کامل به کنترل خود درآورد.

علاوه بر موضوعات امنیت منطقه آنچه بیش از همه سازمان‌های بین‌المللی را نگران می‌کند، نقض شدید حقوق غیرنظامیان در درگیری‌هاست. میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل روز گذشته نسبت به رخ دادن جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت توسط طالبان هشدار داد.

 

 

 

منبع:https://per.euronews.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟