در طی سالهای گذشته، در دوران تشدید تنش با ایران، اعزام ناوهای هواپیمابر به منطقه خلیجفارس همیشه جز گزینههای ایالاتمتحده آمریکا بوده است. البته اهداف و نیات اعزام ناو هواپیمابر بیشتر در قالب ایجاد بازدارندگی علیه رژیم ایران، شکلدهی به رفتار و تقابل با پیامدهای شکست بازدارندگی قابل تبیین است؛ اما تاکنون هیچگونه مدرکی وجود ندارد که اعزام ناو هواپیمابر توانسته باشد در قبال تهران و گروههای نیابتیاش بازدارندگی مؤثرتری ایجاد کند.
اندیشکده آمریکایی «واشینگتن انستیتو در سیاست خاور نزدیک» در تحلیلی به قلم «مایکل آیزنشتات و هنری میهم» به دنبال پاسخ به این پرسش است که آیا اعزام ناوهای هواپیمابر به منطقه خاورمیانه برای بازدارندگی ایران مؤثر بوده است یا خیر؟
نویسندگان در بخش دیگر یادداشت معتقدند که سیاستگذاران آمریکایی برای پاسخگویی به این چالشها بر متغیرهای زیر تأکید کنند:
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.