شکاف و دسته بندی میان تشکل های سیاسی نوپای برآمده از تظاهرات در عراق

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
تشکل های سیاسی تازه تأسیس در عراق که در پی مشارکت در انتخابات پیش از موعد هستند شاهد شکاف ها و دسته بندی ها و اختلاف نظرهای شدیدی هستند که به گفته ناظران از فرصت بروز آنها در صحنه سیاسی عراق می کاهد.

در ماه های گذشته چند تشکل سیاسی که دربر دارنده شماری از فعالان تظاهرات اکتبر 2019 بود تشکیل شد که هدف از آنها نمایندگی مطالبات معترضان این تظاهرات و دمیدن روح تازه ای در فضای سیاسی عراق بود.

از اصلی ترین این گروه ها جنبش «امتداد»، «البیت الوطنی»، و «نازل آخذ حقی» (آمده ام حقم را بگیرم) هستند. در این میان گروه های دیگری هم هستند که گفته می شود مورد حمایت گروه های سیاسی و احزاب و چهره های حکومتی هستند.

یک فعال سیاسی عراقی که نخواسته نامش فاش شود تأکید کرد جنبش «امتداد» که دو فعال از شهر ناصریه آن را مدیریت می کنند شاهد اختلافات شدید میان اعضا و سران آن بوده که در نتیجه آن شماری از اعضایش از آن جدا شده اند.

این فعال گفته که علت این اختلافات تلاش «علاء الرکابی»، از فعالان اصلی تظاهرات در ناصریه و از بنیان گذاران جنبش امتداد، برای جذب چهره های مذهبی بوده که با مخالفت دیگر اعضا مواجه شده است.

به گفته این منبع، تشکل «البیت الوطنی» هم که فعالانی از استان های گوناگون آن را تشکیل داده اند اخیرا 5 عضو شاخص خود را به علت اختلاف بر سر توزیع مسئولیت ها از دست داده است.

این منبع افزوده که علت اختلافات، واگذاری برخی مسئولیت های حزبی به چهره هایی است که در ایجاد آشوب و به خشونت کشیدن تظاهرات در عراق دست داشته اند.

براساس این گزارش، این اختلافات به موجودیت این تشکل تازه تأسیس آسیب جدی زده به خصوص که این تشکل هنوز نتوانسته به عنوان یک حزب مستقل در انتخابات ثبت نام کند و احتمال فروپاشیدن آن بسیار بالاست.

«عمر محمد»، فعال سیاسی عراقی، ضعف هماهنگی و تأخیر در ایجاد تشکیلات منسجم حزبی و سیاسی را موجب رخ دادن اشتباهاتی در روند فعالیت این گروه ها می داند و می افزاید که پایان تظاهرات موجب کاهش تأثیر معترضان بر فضای سیاسی و مردمی عراق شده است.

با این همه «ایهم رشاد»، عضو حزب کمونیست عراق، تأکید می کند که این تشکل های نوپا توانایی بازتاب دادن مطالبات واقعی مردم در فضای سیاسی کشور را دارند و در نتیجه می توانند موفقیت چشمگیری را در انتخابات رقم زنند.

وی افزود که باید توجه داشت که در تشکل های نوپا هم موضوع تلاش برای رسیدن به منصب و منافع مطرح است و نتیجه چنین وضعیتی تنش و اختلافات داخلی است.

اما «سعد المطلبی»، تحلیلگر سیاسی عراقی، تأکید می کند که برای راه انداختن یک تشکل سیاسی جدید شور و احساسات کفایت نمی کند بلکه باید ایده پردازی و برنامه ریزی بلندمدت و استراتژی و رویکرد مشخص داشت.

او می افزاید که اگر فعالان تظاهرات در پی تقویت تجربه سیاسی در کشور و ایجاد تغییر هستند باید از تجربه سیاستمداران خوشنام استفاده کنند.

با این همه المطلبی اختلافات در آغاز فعالیت سیاسی را نشانه ای مثبت و طبیعی می داند.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *