عربستان: مذاکرات برجام باید برنامه موشکی ایران را نیز شامل شود

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان گفته است بدون مشارکت کشورهای منطقه در مذاکرات هسته‌ای امنیت منطقه تضمین نمی‌شود. او همچنین خواستار آن شده که مذاکرات برجام شامل فعالیت‌های موشکی و بی‌ثبات کننده ایران در منطقه شود.

دو مصاحبه در دو روز: فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی مواضع دولت خود را درباره توافق هسته‌ای احتمالی با ایران و همچنین انتخابات ریاست جمهوری در این کشور اعلام کرد.

وزیر امور خارجه عربستان در مصاحبه با خبرنگار شبکه خبری “العربیه” گفته است که ثبات در منطقه تنها زمانی تامین می‌شود که در گفت‌وگوهای ناظر بر احیای برجام به دغدغه‌های کشورهای منطقه نیز توجه شود.

اظهارات فیصل بن فرحان در شرایطی مطرح می‌شود که برخی از نمایندگان سیاسی کشورهای ذیربط در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ پس از چهارمین دور نشست کمیسیون مشترک برجام، از احتمال کسب توافق با ایران در هفته آینده خبر داده‌اند.

وزیر امور خارجه عربستان به غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم توسط ایران اشاره کرده و گفته است که پیش از این نیز نشانه‌هایی حاکی از غیرمسالمت‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران مشاهده شده است.

فیصل بن فرجان از جامعه جهانی درخواست کرد که خواستار توافقی “طولانی‌مدت و قوی‌تر” با ایران باشند. افزون بر آن، او گفت که توافق با ایران در شرایط کنونی باید مسائل دیگر و از آن جمله فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه و برنامه موشکی این کشور را نیز در بر گیرد.

وزیر امور خارجه عربستان در گفت‌وگوی خود با العربیه تاکید کرد که بهترین راه‌حل برای کاهش تنش در منطقه، حضور این کشورها در مذاکرات بر سر مناقشه هسته‌ای ایران است.

بن فرحان گفت: «راه‌حلی هم بهتر از حضور خود کشورهای منطقه که به طور مستقیم از این تهدیدها متاثرند، بر سر میز مذاکره نیست.»

گفت‌وگوهای دوجانبه
دو کشور عربستان و جمهوری اسلامی ایران با هدف تنش‌زدایی در مناسبات خود در حال حاضر به مذاکره با یکدیگر روی آورده‌‌اند.

فیصل بن فرحان در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه ضمن تایید گفت‌وگوی دو کشور تاکید کرد که این مذاکرات هنوز در “ابتدای مسیر” خود قرار دارند.

 

منبع:https://m.dw.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟