اختلفات علنی و کمسابقه امارات و عربستان در رابطه با نحوه افزایش تولید نفت در نشست اوپک پلاس پس از اظهارات وزرای انرژی دو کشور تشدید شده است.
به گفته افراد آگاه، امارات راهبردی جدیدی درخصوص صادرات نفت در پیش گرفته است که بر فروش بیشترین میزان ممکن از نفت هام پیش از کاهش تقاضای طلای سیاه تصریح کرد.
امارات بزرگترین ذخایر نفتی استفاده نشده در جهان را در اختیار دارد و راهبرد جدید این کشور، نقطه عطفی مهم در سیاست نفتی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در خاورمیانه به شمار می رود.
نشست روز دوشنبه وزرای انرژی و نفت 23 عضو اوپک پلاس به دلیل عدم دستیابی به توافق به تعویق افتاده بود.
نشست اوپک پلاس قرار بود هفته گذشته به کار خود پایان دهد و سهم هر کشور از تولید نفت را از اول ماه اوت آتی مشخص کند اما امارات طرح مورد مذاکره را رد کرد و آن را «ناعالادنه» خواند.
طرح مذکور بر افزایش تولید نفت به مقدار 400 هزار بشکه در روز از اول ماه اوت آتی تا دسامبر تصریح دارد تا اینکه میزان افزایش تولید نفت تا پایان سال جاری به صورت تدریجی به مقدار یک میلیون بشکه در روز بیشتر شود.
این طرح با راهبردی کلی اوپک پلاس از ماه مه که بر افزایش تدریجی تولید نفت پس از کاهش شدید تفاضا به هنگام شیوع اپیدمی کرونا استوار است، همخوانی دارد.
این راهبرد تا حد زیادی با موفقیت همراه بود و توانست قیمت هر بشکه نفت را به 75 دلار برساند، موضوعی که از شیوع کرونا بی سابقه بوده است.
«عبدالعزیز بن سلمان»، وزیر انرژی عربستان پیشتر از امارات خواسته بود برای دستیابی به توافقی برای تولید نفت، از مواضع خود عقبنشینی کرده و عقلانیت پیشه کند.
در مقابل، «سهیل المزروعی»، وزیر انرژی امارات اعلام کرد: خواست امارات عین عدالت است و این حق حاکمیتی ماست که از دیگر کشورها درخواست رفتاری مشابه داشته باشند.
در همین ارتباط، فردی آگاه از راهبرد جدید امارات به این روزنامه امریکایی گفت: اکنون زمان افزایش سود حاصل از فروش نفت برای کشور است زیرا قیمتها اکنون بالاست.
وی گفت: هدف از افزایش تولید، به دست آوردن درآمدهای بیشتر برای تنوعبخشی به اقتصاد و سرمایهگذاری در انرژیهای جدید است همچنین افزایش درآمدهای جدید امری بسیار باهمیت در سایه تداوم اپیدمی کرونا است.
منبع یاد شده در پایان گفت: امارات اکنون خواهان صادرات و فروش حداکثری نفت است چرا که اکنون تقاضا و قیمت نفت بالاست و درآمدهای مازاد نفتی میتواند به پایان دادن به وابستگی اقتصاد به نفت کمک کند.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.