درخواست برای اخراج امارات از شورای همکاری خلیج فارس

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

به گزارش الوقت به نقل از وبگاه امارات لیکس، فراخوان شخصیت‌های بازر و برجسته کشورهای حوزه خلیج فارس مبنی بر اخراج امارات از شورای همکاری با استقبال گسترده فعالان  عرب شبکه‌های اجتماعی همراه بوده است.

این شخصیت‌ها با انتشار توئیت‌هایی به تبیین خطر امارات بر وحدت دیدگاه و اتفاق نظر صفوف کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس به دلیل رویکرد توطئه گرانه‌اش در فتنه انگیزی و ایجاد اختلاف و شکاف بین این کشورها پرداختند که تازه ترین آن اختلاف بین امارات با کشور عربستان سعودی است.

این فعالان فضای مجازی بر خطر سوء استفاده امارات از دولت و حکومت به عنوان دروازه‌ای جهت اشاعه عادی سازی روابط با اسرائیل و تشکیل ائتلاف‌های منطقه‌ای مشکوک تأکید کردند.

اخیرا، یک وبگاه انگلیسی با انتشار گزارش تأکید کرده بود که امارات به خاطر منافع خود شورای همکاری خلیج فارس را تضعیف می‌کند.

«آندریاس کرگ»، پژوهشگر بخش تحقیقات دفاعی دانشگاه «کینگز» لندن در مقاله‌ای که پایگاه خبری «میدل ایست آی» انگلیس منتشر کرد، نوشت: «آمریکا در برهه‌ای که محمد بن سلمان، ولی عهد عربستان سعودی به دلیل حادثه قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار معارض عربستانی در اوج انزوا قرار داشت، تلاش کرد، با اعمال فشار بر بن سلمان بحران ریاض با دوحه را حل و فصل کند، چون شکاف ناشی از این بحران، راهبرد واشنگتن در خلیج فارس را با مشکل مواجه می کرد.

وی می افزاید: «همانند بحران 2014 خلیج فارس، امارات طی بحران قطر موسوم به بحران 2017 حاضر نبود با قطر برای حل اختلافات گفتگو کند.»

آندریاس کرگ با اشاره به اینکه اختلاف دیدگاه ایدئولوژیک ابوظبی با نگرش لیبرال‌تر دوحه به مسائل منطقه مهم‌تر از انسجام و وحدت شورای همکاری خلیج فارس است، می افزاید: «به نظر می رسد، شراکت امارات و عربستان به دلیل همسویی و نزدیکی منافع و ارزش‌ها بین این دو کشور است، در حالی که کشوری چون عمان همواره از سیاست‌های توسعه طلبانه امارات ناراضی بوده و ابوظبی را به دخالت در امر حساس جانشینی در این کشور متهم کرده است.»

نویسنده تاکید می‌کند، وقتی موضوع مربوط به سیاست خارجی باشد، به نظر می رسد، اختلاف بسیاری بین رویکرد اعضای شورا وجود داشته باشد و توافقنامه‌های دو جانبه بین اعضا بر مذاکرات و تصمیمات و منافع شورا پیشی گیرد.

اینگونه به نظر می رسد که شورای همکاری خلیج فارس هم اکنون بیش از هر زمان دیگری خود را وارد مناقشه‌ها و مباحث پوچ و بیهوده کرده، مشابه آنچه در اتحادیه عرب به چشم می خورد و رهاورد چنین وضعیتی سخنرانی سالیانه هریک از اعضا و ارائه بیانیه‌ای مبهم و نامفهوم از سیاست این شورا باشد، چون تصمیم گیری‌ها در جایی دیگر انجام می‌شود.

آندریاس کرگ تأکید می کند که همه اینها برای برآوردن خواست آمریکا در اتحاد شیوخ عرب حاشیه خلیج فارس در برابر ایران، آن هم در میان اختلافات و شکاف‌هایی است که واشنگتن بین اعضا ایجاد کرده است.

از سوی دیگر، ، یک مبنع امنیتی اماراتی فاش کرد که نتایج ارزیابی حس همدردی شهروندان اماراتی با انفجار جبل علی که چند روز قبل در دبی رخ داد، حکومت امارات را شوکه کرده است.

به نوشته حساب توئیتری «بدون ظل» که صاحب آن یک افسر سازمان اطلاعات امارات است، دایره رصد و نظارت بر رسانه‌های وابسته به دستگاه امنیت و اطلاعات امارات، میزان همدلی داخلی، کشورهای حوزه خلیج فارس و عربی با حادثه انفجار بندر جبل علی را ضعیف ارزیابی کرد.

به گفته این منبع، دایره روابط بین الملل دستگاه امنیت و اطلاعات امارات موضع اسرائیل با حادثه جبل علی را ضعیف و متحدانی چون کانادا، روسیه و استرالیا را غیر منتظره ارزیابی کرد.

این در حالی است که موضع متحدان امارات در اتحادیه آفریقا بین خوب، غیر منتظره و ضعیف و متحدان آسیایی به جز کره جنوبی که بسیار خوب بوده، مابقی غیر منتظره ارزیابی شده است.

ارزیابی امنیتی امارات دلایل همدردی ضعیف با حادثه بندر جبل علی را ناشی از ضعف در ارتباط وزارت خارجه با سفارت خانه های کشورهای خارجی در امارات و  تضاد و اختلاف منافع این کشور با کشورهای دوست و همچنین حمله مستمر رسانه‌ای در شبکه های اجتماعی اینترنتی علیه حکومت امارات دانسته است.

بامداد پنج شنبه گذشته رسانه‌ها از انفجار یک دستگاه کانتینر در داخل یک کشتی در بندر جبل علی و وقوع آتش سوزی در آن خبر دادند.

 

منبع:http://alwaght.net/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟