اشرف غنی، رئیسجمهور افغانستان، صبح امروز پنجشنبه (۳۱ تیر)، در راس یک هیئت بلندپایه دولتی به استان ننگرهار در شرق افغانستان سفر کرد. هدف از این سفر بررسی وضعیت امنیتی این استان اعلام شده است.
در خبرنامهای که کاخ ریاستجمهوری امروز منتشر کرده، آمده است که آقای غنی با مقامهای ارشد این استان از جمله استاندار و فرمانده لشکر ۲۰۱ سیلاب ملاقات کرده و برای مقابله با تهدیدات امنیتی برنامه داده است.
بعد از بلخ، بگرام و هرات این چهارمین سفر استانی آقای غنی در یک ماه گذشته است که برای تقویت نیروهای امنیتی افغان برای دفاع در برابر طالبان انجام میشود.
بر اساس خبرنامه ارگ، «رئیسجمهور پس از تشریفات رسمی استقبال، در جلسه مقامهای ارشد امنیتی که والی ننگرهار، فرمانده لشکر ۲۰۱ سیلاب، رئیس امنیت ملی ننگرهار، فرماندهان تیپ سوم لشکر ۲۰۱ سیلاب، تیپ سرحدی و پلیس ولایت ننگرهار و فرمانده واحد نیروهای خاص ۹۹۹ پلیس ملی در آن حضور داشتند، شرکت کرد و به گزارشها و برنامههای آنان در مورد وضعیت امنیتی ننگرهار بزرگ گوش فرا داد.»
در چند هفته گذشته، وضعیت امنیتی افغانستان نگرانکننده گزارش شده است. گروه طالبان در استانهای مختلف افغانستان پیشروی کرده و توانسته است حدود ۲۰۰ شهرستان از مجموع ۴۰۰ شهرستان افغانستان را تصرف کند.
براساس گزارشها، طالبان در مناطق در کنترل خود، قوانین سخت طالبانی را به اجرا گذاشتهاند و اکنون این نگرانی وجود دارد که توجه آنها به شهرها معطوف شود.
خبرنامه کاخ ریاستجمهوری همچنان میافزاید: «رئیسجمهور غنی به منظور بهبود وضعیت امنیتی استانهای شرق کشور و خنثی کردن توطئههای شوم دشمن، دستورهای لازم را خطاب به مسئولان مربوطه صادر کرد و به آنان درباره حمایت همهجانبه خود اطمینان داد.»
همزمان با سفر آقای غنی به ولایت ننگرهار، شماری از ساکنان استان تخار در کابل دست به اعتراض زده و دولت را به بیتوجهی در تامین امنیت این استان متهم کردهاند. معترضان از دولت خواستهاند که نیروهای ویژه مجهز به تخار بفرستد تا مانع سقوط این ولایت به دست طالبان شود.
تخار از ولایتهایی است که چند هفته پیش، تمام شهرستانهایش به جز مرکز، بدون مقاومت زیاد نیروهای امنیتی به دست طالبان افتاد.
از آغاز روند خروج نظامیان خارجی از افغانستان، طالبان حملات خود را افزایش داده است. در تازهترین مورد، روز گذشته شهرستان نجراب در کاپیسا به دست طالبان سقوط کرد.
رئیسجمهور افغانستان در اوج حملات طالبان میکوشد نبض جنگ افغانستان را در دست گیرد و به نیروهای امنیتی افغان که با پیشروی بیسابقه طالبان مواجهاند، روحیه دهد و آنان را آماده دفاع کند.
او در سخنرانی روز عید قربان خود از برنامه امنیتی ششماهه سخن گفت و به مردم اطمینان داد که پس از این مدت، اوضاع امنیتی افغانستان بهبود خواهد یافت. جزئیات این برنامه امنیتی افشا نشده است.
کارشناسان مسائل سیاسی افغانستان میگویند آقای غنی تلاش میکند هم با طالبان بجنگد و هم گفتوگوهای صلح را جاری نگه دارد. پیشروی در میدان نبرد، دست بالاتر در مذاکرات صلح را فراهم میکند و از این رو نه طالبان کوتاه میآید و نه دولت افغانستان.
منبع:https://www.independentpersian.com
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.