حمله راکتی حزب الله لبنان به اسراییل؛ تل آویو: هر دو طرف دنبال تنش بیشتر نیستند

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

حزب الله لبنان امروز جمعه ششم اوت اعلام کرد که در واکنش به حملات هوایی روز پنجشنبه ارتش اسرائیل به لبنان، این گروه مناطقی را در اطراف مواضع نیروهای اسرائیلی در مزارع شبعا با ده‌ها راکت ۱۲۲ میلیمتری هدف قرار داده است.

نیروی هوایی اسرائیل نیز در حساب کاربری خود در توئیتر با تأیید این خبر نوشت که بیشتر راکت های شلیک شده توسط سیستم دفاع هوایی این کشور رهگیری شده‌اند و بقیه آنها در مناطق باز و مورد مناقشه مزارع شبعا فرود آمده‌اند.

در پی این حمله، بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائیل با فرماندهان ارتش این کشور دیدار و گفتگو کرد.

 

تاکنون گزارشی درباره تلفات و خسارات احتمالی این حملات منتشر نشده است اما منابع محلی از به صدا درآمدن آژیرهای خطر در مناطقی از اسرائیل و همچنین بلندی‌های جولان که در جنگ خاورمیانه در سال ۱۹۶۷ توسط اسرائیل اشغال شد، خبر دادند.

 

ارتش اسرائیل هم روز جمعه اعلام کرد که جنگنده های این کشور در پی حمله موشکی به مواضع نیروهایش، به مناطق تحت کنترل حزب الله در جنوب لبنان حمله کرده‌ است.

بر اساس اعلام ارتش اسرائیل، نیروی هوایی این کشور در حال حمله به مناطقی هستند که ۱۹ موشک از آنجا به سوی نیروهای اسرائیلی پرتاب شده‌اند.

رادیو ارتش اسرائیل هم خبر داد که نیروهای نظامی این کشور بخش هایی از مناطق تحت کنترل حزب الله در جنوب لبنان را زیر آتش توپخانه گرفته‌اند.


با وجود این ارتش اسرائیل اعلام کرد که هر دو طرف علاقه ای به تشدید تنش ندارند. پیشتر مقام های لبنانی از حملات روز پنجشنبه اسرائیل به عنوان اقدامی «تنش زا» نام بردند که می‌تواند «تغییر تاکتیک‌های» اسرائیل را نشان دهد.

البته منابع خبری در منطقه بر این نکته تأکید دارند که هر دو طرف برای جلوگیری از هرگونه تلفات انسانی با دقت عمل می‌کنند، زیرا «هرگونه حرکت اشتباه می‌تواند به جنگ همه جانبه منجر شود.»

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

با این حال نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد در مرز لبنان و اسرائیل نیز در مورد «وضعیت بسیار خطرناک» در این منطقه هشدار دادند. در بیانیه این نیروها آمده است: «این یک وضعیت بسیار خطرناک است و اقدامات تشدید کننده در دو روز گذشته در دو طرف مشاهده شده است.»

بیانیه نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد، نظر برخی تحلیلگران سیاسی که معتقدند تنش در منطقه «بسیار جدی» است را تقویت می‌کند. این گروه از تحلیلگران سیاسی بر این باورند که درگیری‌های نظامی چند روز گذشته یک رویارویی میان جناح های لبنانی و اسرائیل نیست بلکه بخشی از درگیری‌های بزرگ‌تر منطقه است که شامل ایران نیز می‌شود.

بنی گانتس روز پنجشنبه به دنبال حمله به نفتکش متعلق به یک تاجر اسرائیلی گفته بود که ارتش این کشور آماده حمله به ایران است و کشورش تهران را «یک مشکل جهانی و منطقه ای» می‌داند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است روز جمعه پشت درهای بسته حمله به این نفتکش را بررسی کند.

 

منبع:https://per.euronews.com/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *