استفاده از انرژی های تجدید پذیر در کشورهای عربی

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
به نوشته وبگاه بی بی سی عربی، کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا با وجود تلاش برای تولید انرژی پاک که آنها را بی نیاز از سوخت فسیلی نفت می کند از بحران تامین جایگزین های انرژی برای تولید انرژی تجدید پذیر رنج می برند.

با وجود کاهش قیمت نفت، سرمایه گذاری در زمینه انرژی های تجدید پذیر در کشورهای عربی در دو سال اخیر و با وجود اقدامات کشورهای نفتی حوزه خلیج فارس به میزان 8 درصد کاهش یافته است، ولی فعال ترین بازارهای انرژی تجدید پذیر در شمال آفریقا و خاورمیانه، سه کشور مراکش و مصر و اردن هستند که مجموع سرمایه گذاری آنها در این زمینه در طول پنج سال از سال 2015 تا 2019 به 15.7 میلیارد دلار رسیده است.

به نوشته وبگاه العرب، جهان عرب شاهد رونق سرمایه گذاری در زمینه انرژی های تجدید پذیر است که تقاضای رو به افزایش برای تقویت روند ساخت شهرهای هوشمند جدید و همچنین توسعه با هدف کاهش تراکم جمعیت به این امر کمک کرده است.

سرمایه گذاری در زمینه انرژی های تجدید پذیر در الویت بسیاری از سرمایه گذاری های عربی قرار گرفته است.

اداره برق و آب دبی با سرمایه ای که به حدود 13.6 میلیارد دلار می رسد در حال ساخت مجتمع انرژی خورشیدی شیخ محمد بن راشد آل مکتوم است و هدف آن، کاهش سالانه بیش از 6.5 میلیون تن از انتشار گاز دی اکسید کربن است.

عربستان سعودی 12 پروژه در بخش انرژی های تجدید پذیر با ارزش کلی حدود 4 میلیارد دلار ارائه داده است که سودهی بسیاری دارد.

مصر کار ساخت بزرگ ترین پروژه انرژی خورشیدی را با بیش از دو میلیارد دلار ادامه می دهد، در حالی که انتظار می رود این پروژه سالانه باعث کاهش جهانی انتشار گاز دی اکسید کربن به میزان بیش از نیم میلیون تن بشود.

گروه بانک جهانی، 5 میلیارد دلار برای برنامه های دستیابی به انرژی پاک اختصاص داده است و گفته است که بودجه فعالیت های مربوط به استخراج نفت و گاز را تأمین نخواهد کرد و همچنین به کمک های فنی خود به کشورهایی که شفافیت، حاکمیت و ظرفیت نهادی و محیط نظارتی بخش انرژی خود را افزایش می دهند، ادامه خواهد داد.

کمیسیون امور اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل متحد در غرب آسیا (اسکوا) درباره قانون گذاری و سیاست های منطقه عربی از افزایش توجه به استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر خبر داد، به ویژه تولید برق در کشورهای تولید کننده و وارد کننده انرژی که هدف آن مشارکت در تنوع بخشیدن به انرژی های ملی مورد استفاده با درجات متفاوت و با توجه به فراوانی منابع انرژی طبیعی هر کشور است.

کل ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر موجود در منطقه عربی به حدود 5100 مگاوات می رسد که 1972 مگاوات آن از سیستم های فتوولتاییک خورشیدی و حدود 2559 مگاوات از مزارع بادی و 325 مگاوات از کنسانتره های حرارتی خورشیدی و 244 مگاوات از منابع انرژی زیست توده به دست آمده است.

بر اساس اعلام اسکوا، کشورهای مراکش و مصر و تونس و اردن از مهم ترین کشورهایی هستند که از انرژی باد در تولید برق استفاده کرده اند.

علت این امر آن است که منابع انرژی فسیلی آنها نمی تواند پاسخگوی تقاضای فزاینده انرژی و افزایش هزینه واردات باشد.

این در کنار افزایش توجه دولتی به توسعه استفاده از انرژی باد است.

 

منبع:https://mdeast.news/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟