موافقت دولت اسرائیل با ساخت ۱۸۰۰ واحد مسکونی در کرانه غربی

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

دولت اسرائیل در آستانه برگزاری انتخابات سراسری در این کشور گامی دیگر در راستای سیاست‌های شهرک‌سازی خود برداشته و با احداث هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی جدید در کرانه باختری رود اردن موافقت کرده است.

 

طبق اعلام سازمان “صلح همین حالا” دولت اسرائیل مجوز ساخت هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی تازه در مناطق فلسطینی‌نشین در کرانه غربی را صادر کرده است. وزارت دفاع اسرائیل این خبر را تأیید کرده است.

سازمان “صلح همین حالا” در گزارش خود به این نکته اشاره کرده که بیش از ۹۰ درصد از واحدهای مسکونی که حالا با ساخت آن‌ها موافقت شده است، در دل اراضی فلسطینی‌نشین قرار دارند؛ اراضی‌ای که فلسطینی‌ها آن‌ها را بخشی از کشور آتی خود تلقی می‌کنند.

سازمان مزبور همچنین ضمن انتقاد از دولت نتانیاهو گفته است که این دولت به طور موقت زمام امور را در دست داشته و به هیچوجه عموم را نمایندگی نمی‌کند، اما در عمل قصدهای خود را به واقعیت تبدیل می‌کند.

 

دست‌اندراکاران این سازمان از دولت نتانیاهو انتقاد کرده‌اند که با چنین اقداماتی بر آن است که رأی و پشتیبانی شهروندانی را جلب کند که به جناح‌های راست و مذهبی گرایش دارند. دوشنبه آینده (۲ مارس) قرار است در اسرائیل انتخابات سراسری برگزار شود.

بنیامین نتانیاهو در آغاز هفته جاری از احداث و گسترش چندین شهرک در اورشلیم (بیت‌المقدس) و مناطق پیرامون آن خبر داده بود، از جمله ساخت سه هزار واحد مسکونی در چارچوب پروژه بحث‌برانگیز “گیوات هاماتوس” در جنوب شرقی اورشلیم و همچنین سه هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی دیگر در منطقه “ای ۱” که بین اورشلیم و شهرک یهودی‌نشین معاله آدومیم قرار دارد.

افزون بر این گفته شده است که شهرکی جدید با ۹ هزار واحد مسکونی در اراضی مربوط به فرودگاه قدیمی اتاردوت در نزدیکی اورشلیم ساخته خواهند شد.

 

برنامه‌های دولت نتانیاهو در راستای توسعه شهرک‌های یهودی‌نشین با انتقادهای بین‌المللی روبرو شده است.

دولت آلمان، اسرائیل را فراخواند که از ساخت سه هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در منطقه حساس “ای ۱” چشم‌پوشی کند. این منطقه در اختلافات میان اسرائیل و فلسطینیان نقش مهمی ایفا می‌کند.

وزارت خارجه آلمان با انتشار بیانیه‌ای تصریح کرد که ساخت غیرقانونی شهرک‌های یهودی‌نشین امکان بنیان‌گذاری کشور فلسطین را در چارچوب را‌ه‌حل دو کشور مستقل دشوار می‌سازد، چرا که در اراضی فلسطینیان گسستگی ایجاد می‌کند.

سازمان ملل متحد ساخت این شهرک‌ها را مغایر با حقوق بین‌المللی ارزیابی کرده است. شورای امنیت سازمان ملل در اواخر سال ۲۰۱۶ میلادی از اسرائیل خواسته بود که برنامه‌های شهرک‌سازی خود در مناطق اشغالی فلسطینی‌نشین و همچنین شرق اورشلیم را متوقف کند.

طبق قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت سازمان ملل احداث این شهر‌ک‌ها ناقض حقوق بین‌المللی بوده و مانعی در راه برقراری صلحی پایدار در خاورمیانه محسوب می‌شود.

 

منبع:https://www.dw.com/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟