در این یادداشت آمده است:
دولت ترکیه از رهگذر اعمال فشار بر دولت وفاق ملی برای پرداخت فاکتور حمایت نظامی پهپادی و تسلیحاتی، چینش میوه مداخله خود در بحران لیبی را کلید زده است.
علیرغم درخواستهای بینالمللی برای توقف صادرات صادرات سلاح به لیبی برای آرامسازی اوضاع این کشور اما هنوز هواپیماهای نظامی ترکیه با حمل سلاح و تجهیزات هنوز در آسمان لیبی در پرواز هستند، اقدامی می تواند منجر به تشدید خشونت و آشوب در این کشور و پیچیدهسازی تلاشهای صلحآمیز شود.
برخی منابع رسانهای اعلام کردهاند که آنکارا دولت وفاق ملی را به پهپادهای «انتحاری» تجهیز کرده است.
سایت «ساعت 24» لیبی به نقل از منبع امنیتی آگاه اعلام کرد: دولت وفاق ملی به ریاست «فائز السراج» رئیس بانک مرکزی را مسئول پرداخت بدهیهای انباشت شده طرابلس به ترکیه و دیدار با «رجب طیب اردوغان»،رئیس جمهوری این کشور کرده است.
منبع مذکور که نخواست نامش فاش شود، اظهار داشت: «بدهیهای به تاخیر افتاده شامل پرداخت قرارداد مربوط به خرید انواع مختلف پهپادها می شود.»
همچنین منابع آگاه در بانک مرکزی لیبی اظهار داشتند: حضور «الصدیق الکبیر»، رئیس بانک مرکزی لیبی در ترکیه برای انجام اصلاحات نهایی به منظور اجراییسازی توافقات امضا شده میان دولت وفاق ملی و دولت ترکیه و جبران خسارت شرکتهای ترکیهای که قراردادهایی پیش از سال 2011 داشتهاند، می باشد همچنین تصویری که در آن الکبیر با اردوغان و همتای ترکیهای دیده میشود، مربوط به جشن آغاز عملیاتی شدن این توافق است.
این سایت لیبیایی در ادامه به نقل از منبعی امنیتی نوشت: آنکارا در نظر دارد به برخی گروههای طرفدار دولت وفاق ملی پهپادهای انتحاری بدهد، این پهپادهای پیشرفته با نام «آلباغو»یکی از تولیدات صنایع دفاعی ترکیه به شمار می رود و دارای ویژگیهای نظیر سبکوزن بودن، سرعت فوق العاده و امکان پرواز در ارتفاع پایین برای رادارگریزی و نابودسازی اهداف با هوش مصنوعی است.
در حالی که در ابتدای سال ۲۰۱۹ نیروهای ارتش ملی لیبی به فرماندهی ژنرال حفتر تصمیم به تصرف طرابلس و پایان حضور نیروهای دولت وفاق داشتند ورود پهپادهای تهاجمی مدل Bayraktar TB۲ ارتش ترکیه معادلات را به هم زد. البته ترکیه تسلیحات مختلفی در حوزههای متنوع در اختیار نیروهای دولت وفاق قرار داده است اما هیچ سلاحی مشابه پهپادهای تهاجمی به نیروهای رقیب خسارت و فشار وارد نکرده است.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.