اندیشکده آمریکای انستیتو میدل ایست در تحلیلی به قلم «محمد سولیمان» مینویسد: «هند، اسرائیل و امارات متحده عربی برای مدت طولانی دارای روابط سطحی بودهاند؛ اما توافقنامه عادیسازی سال گذشته اسرائیل و چندین کشور عربی به همراه تلاش ترکیه برای بازگشت به هژمونی نظام اسلامی و اختلافات رو به رشد امارات و پاکستان، نظم فرا منطقهای هند- ابراهیمی را محتمل ساخته است. این پیمان چندجانبه نوظهور میتواند شکاف ایالاتمتحده را در خاورمیانه پر کند و این پتانسیل را دارد که ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک منطقهای نظم جهانی پس از جنگ جهانی دوم را تغییر دهد.»
هرچه آنکارا و اسلامآباد، مشارکت راهبردی خود را گسترش دهند، ترکیه بیشتر بهجای شریک اقتصادی به رقیب ژئوپلیتیک هند تبدیل میشود.
نویسنده در بخش پایانی یادداشت مینویسد: «اندازه، قدرت و نفوذ دولتهای هند – اسرائیل و امارات این پتانسیل را دارد که ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک منطقه را تغییر دهد. درحالیکه ژئوپلیتیک ممکن است دلیل اصلی چنین ائتلاف فرا منطقهای بیسابقه باشد؛ اما جنبه ژئواکونومیک را نباید دستکم گرفت. یکی از چالشهای مهم ائتلاف فوق جایی است که عربستان سعودی مرکز اسلام و بزرگترین اقتصاد عربی در ارتباط با بلوک ژئوپلیتیک نوظهور قرار دارد. ریاض روابط خوبی با تلآویو و دهلینو برقرار کرده و ممکن است در بلندمدت به این گروه به عنوان یک فرصت راهبردی نگاه کند. البته ظهور بلوک هند – ابراهیمی در غرب آسیا میتواند به واشنگتن راهحلی استراتژیک برای چالشهای حضورش در منطقه ارائه کند و برای تأمین راهبرد چرخش به شرق آسیا، مسئولیت تأمین منافعش را به این ائتلاف نوظهور احاله کند.»
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.