برنامه «سبد غذایی» وزارت بازرگانی عراق که از آغاز ماه ژوئیه گذشته توزیع آن آغاز شد با استقبال گسترده مردم و نمایندگان و کارشناسان اقتصادی عراق مواجه شده است.
وزارت بازرگانی عراق تأکید کرد که توزیع این سبد غذایی به مدت یک سال ادامه خواهد داشت و افزود که هماهنگیهای لازم میان دولت و مجلس برای تهیه بودجه تکمیلی جهت ادامه این برنامه صورت گرفته است.
«علاء الجبوری»، وزیر بازرگانی عراق، در 10 ژوئیه گذشته با اعلام آغاز اجرای برنامه توزیع سبد غذایی میان همه شهروندان عراق که کارت سبد حمایتی داشته باشند خبر داد.
او گفت که با اهتمام هیئت دولت عراق به نظام توزیع کالا این نظام به برنامه سبد غذایی تبدیل شد که 7 ماده غذایی اصلی را با کیفیت بالا میان شهروندان کشور توزیع میکند.
وی افزود که تیمهای نظارتی وزارت بازرگانی و وزارت دارایی نیز در حال نظارت بر شفافیت تهیه و توزیع این مواد غذایی هستند و تأکید کرد که این برنامه همه شهروندان عراق ازجمله ساکنان اقلیم کردستان را به صورت برابر شامل میشود.
«محمد حنون»، سخنگوی وزارت بازرگانی عراق، تأکید میکند که این برنامه برای تحقق امنیت غذایی در عراق اهمیت بسیاری دارد و میافزاید که سری اول توزیع این سبد غذایی بسیار موفق بود و توانست اعتماد شهروندان به وزارت بازرگانی را بازیابد، بهخصوص که شبهههایی درباره نظام توزیع سبد حمایتی (البطاقه التموینیه) پیشتر به این اعتماد آسیب جدی زده بود.
او میگوید که نسبت تأمین مواد در این سبد کالا به 95 درصد در همه استانهای عراق رسیده که نشاندهنده موفقیتی چشمگیر است و میافزاید که برای اولین برخی مواد غذایی ازجمله نخود و لوبیا و رب گوجه فرنگی به این سبد اضافه شده است.
به گفته حنون توزیع این سبد کالا از مناطق فقیرنشین حاشیه شهرها آغاز شده است.
سخنگوی وزارت بازرگانی عراق تأکید میکند که مذاکراتی با کمیسیون اقتصادی مجلس و وزارت دارایی برای تأمین بودجه تکمیلی برای ایجاد مخازن استراتژیک کالاهای اساسی برای تأمین مواد این سبد غذایی جریان دارد و این برنامه قطعا تا یک سال آینده ادامه خواهد یافت.
وی میافزاید که همچنین با وزارت صنایع و شرکتهای بخش خصوصی هماهنگیهای لازم انجام شده است تا بتوان تا جای ممکن از تولیدات داخل کشور در این سبد غذایی استفاده کرد.
«ندی شاکر جودت»، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس عراق، نیز تأکید میکند که این برنامه با استقبال مردم مواجه شده بهخصوص که با افزایش قیمت دلار قیمت کالاهای خوراکی در عراق افزایش یافت و نظام توزیع سبد حمایتی هم با اختلال مواجه شده بود.
او میافزاید که هر اقدامی که برای مردم خوب باشد قطعا اقدامی مثبتی است و باید از آن حمایت کرد و تأکید میکند که عراق دچار مشکلات اقتصادی و طبقات محروم جامعه از امنیت غذایی برخوردار نیستند.
مجلس عراق در 18 مارس گذشته توزیع سبد حمایتی کالا برای خانوارهای بی نیاز را که درآمدشان بیش از یک و نیم میلیون دینار (حدود هزار دلار) باشد متوقف کرد و با درآمد حاصل از آن نظام سبد غذایی را راه انداخت.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.