روندنگار پرونده
[timeline src="https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UmQWhc8hJgZnqpfRLb-uxhomfj2y6XlZ340qnh1-ChY/edit#gid=0" width="100%" zoom="2" height="450px" ]
طالبان و القاعده در سالهای حضور آمریکا در افغانستان دوشادوش هم علیه آمریکا جنگیده اند و ضامن بقای یکدیگر در تمام سالهای بین ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ بوده اند، بر همین اساس ساده اندیشی است که تصور کنیم طالبان پس از پیروزی در برابر دشمن، همسنگر خود را فراموش و دست رد به سینه آنها بزند.
با سقوط جمهوری افغانستان و بر سر کار آمدن حکومت طالبان بسیاری از نیروهای جوان، متخصص و تحصیلکرده این کشور، افغانستان را ترک کردند.
بازگشت طالبان به عنوان قدرت در افغانستان توام با چالش های فراگیر بودن، برخورد با جنگجویان خارجی، اقتصاد و روابط خارجی بود.
انفجار در مسجد صوفیان قندوز و ایست بازرسی طالبان در همین ولایت که نزدیک به 110 شهید یا زخمی برجا گذاشت، پایانبندی خونینترین هفته افغانستان در 20 سال گذشته بود.
همانگونه که بارها عنوان شده است در جامعه سیاسی – اجتماعی افغانستان هیچ قومی در اکثریت قرار ندارد. بنابراین حکومت زمانی میتواند به یک مشروعیت در این کشور دست پیدا کند که فراگیر و متشکل از همه احزاب، جریان ها، اقوام و مذاهب باشد.
با خروج آمریکا از افغانستان و تسلط طالبان بر این کشور، افغانستان بار دیگر مورد توجه کشورهای منطقه و قدرتهای فرامنطقهای قرار گرفت.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.