روندنگار پرونده
[timeline src="https://docs.google.com/spreadsheets/d/10LuEaa3JyDlE3HE2UAesCO5Ep-Kn7AQGqv2EhZJjAhk/edit#gid=0" width="100%" zoom="2" height="450px" ]
کمیته امنیت ملی تاجیکستان در بیانیه ای اعلام کرد که در نتیجه درگیری اخیر10 نفر از طرف تاجیکستان زخمی شدند که از این تعداد 6 نفر نظامی و 4 نفر غیر نظامی بودند.
سیاست در قرقیزستان به سبب بافت طایفه ای آن به دو طیف شمال و جنوب تقسیم می شود.
ناآرامیهای قرقیزستان با مطالبه لغو نتایج انتخابات پارلمانی و دریافت سهم بیشتر برای احزاب و جریانهای اپوزیسیونِ غربگرا آغاز شد و در مدت کوتاهی با تاثیرپذیری از تمام شکافهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی و بینالمللی، به یک بیثباتی فراگیر تبدیل شد که فرجامِ آن تاکنون انحلال دولت و تغییر تمام ساختارها و حتی برخی فرایندهای سیاسی بوده است.
نخستین گمانهزنیها از ورود جدی مسکو به تحولات بیشکک با اعلان وضعیت فوقالعاده در این شهر و برگزاری جلسه فوقالعاده در مکانی نامعلوم ( احتمالاً رزیدانس رئیسجمهور) بود.
قرقیزستان از دوره آتامبایف یک روند محسوس از نزدیکی به مسکو و پکن را در پیش گرفت که در دوره ریاستجمهوری جینبیکاف نیز ادامه یافت. روندی که به وضوح مورد خوشایند متحدین غربی این کشور، بهویژه اتحادیه اروپا و ایالاتمتحده آمریکا نبود.
انتخابات در آسیای مرکزی واژهای غریب و البته بدون جذابیت سیاسی است.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.