روندنگار پرونده
[timeline src="https://docs.google.com/spreadsheets/d/12LwqnvbtMylAYHHA7serhtBan7j3nOCvicDm3AwlODQ/edit#gid=0" width="100%" zoom="2" height="450px" ]
کارشناس مسائل خاورمیانه درباره برگزاری ششمین کنفرانس حمایت از آینده سوریه در تاریخ نهم و دهم ماه می (19 و 20 اردیبهشت) گفت: «این کنفرانس در بروکسل و بدون مشارکت سوریه و روسیه برگزار میشود.»
با تغییر وقایع در جنگ، انزوای دیپلماتیک سوریه به تدریج کمرنگ شده است. با وجود به رسمیت نشناختن رسمی بشار اسد، بسیاری از کشورهای اروپایی در حال برداشتن گام هایی در جهت عادی سازی روابط خود با دمشق هستند.(1)
نمیتوان از خروج مستقیم آمریکا پس از ترور یکی از رهبران تندرو سخن گفت. واشنگتن تنها بعد از گذشت ده سال از کشتن بن لادن از کابل خارج شد.
به محض وقوع ناآرامیهای گسترده مدنی در سوریه، این کشور به همراه ریاض و دیگر کشورهای همسو با سعودیها تلاش کرد که با کمکهای مالی و نظامی به گروههای تکفیری و ضدنظام سوریه، نقشی هرچند کوچک برای سرنگونی نظام بشار اسد ایفا کند.
شاید مهمترین جنبه حضور آمریکا در سوریه را بتوان در قالب رقابت های راهبردی این کشور با روسیه در منطقه حساس خاورمیانه بررسی کرد. از لحاظ تاریخی، اتحاد جماهیر شوروی از بعد از جنگ جهانی دوم، نفوذ خود در کشورهای خاورمیانه را تدریجاً گسترش داده بود.
محور مقاومت باید مکانیسمهای اقتصادی را در این منطقه و سوریه فعال کند؛ در غیر این صورت با کاهش نفوذ مواجه و بهشدت غافلگیر خواهد شد.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.