ربودن تاجران و فعالان اقتصادی؛ راهکار تازه گروه تروریستی «ولایت سینا» برای تامین منابع مالی

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
ربودن تاجران و فعالان اقتصادی؛ راهکار تازه گروه تروریستی «ولایت سینا» برای تامین منابع مالی
گروه تروریستی «ولایت سینا» در مصر برای تامین مالی خود دست به شیوه‌ای تازه زده و اقدام به ربودن تاجران و فعالان اقتصادی در شمال شبه جزیره سینا و درخواست باج از خانواده‌هایشان برای آزاد کردن‌شان می کند.

گروه تروریستی «ولایت سینا»، شاخه وابسته به داعش در مصر برای تامین مالی خود دست به شیوه‌ای تازه زده و اقدام به ربودن تاجران و فعالان اقتصادی در شمال شبه جزیره سینا و درخواست فدیه از خانواده‌هایشان برای آزاد کردن‌شان می کند با این بهانه که این افراد با ارتش مصر همکاری می‌کنند و با ورود به پروژه‌های مشترک برای دولت مصر درآمدزایی می کنند.

در همین رابطه، یکی از بارزگانان مصری که اخیرا از چنگال گروه ولایت سینا آزاد شده است، گفت: این گروه تروریستی با سوء استفاده از ضعف دستگاه‌های امنیتی و نظامی مصر افراد سرشناس و تاجران را می‌رباید و در قبال آزادی‌شان درخواست پول از خانواده این افراد می کند.

این فعال اقتصادی مصری در گفت‌وگو با العربی الجدید تصریح کرد: من بیش از یک ماه پیش به دست عناصر گروه تروریستی ولایت سینا به هنگام حضور در یکی از املاک خود در شمال شبه جزیره سینا ربوده شدم و عناصر این گروه با تلفن همراه من با خانواده‌ام تماس گرفتند و خواهان پرداخت یک میلیون جنیه (تقریبا 64 هزار دلار) برای آزادی من شدند، آنها به من تعمت زدند که در پروژه‌های اقتصادی با ارتش مصر همکاری کرده‌ام لذا سود حاصل از آن «درآمد حرام» به شمار می رود که باید برای کفاره این گناه، بخشی از این پول به گروه ولایت سینا پرداخت شود و در نهایت پس از چانه‌زنی‌های بسیار نیمی از این مبلع پرداخت و من آزاد شدم، در این میان، نهادهای امنیتی مصر هیچ تلاشی برای آزادی من نکردند.

این شهروند مصری اظهار داشت: من با گذشت بیش از یک ماه از ربوده شدنم و عدم اهتمام دستگاه‌های امنیتی مصر ناچار به پرداخت این مبلغ بودم زیرا به خاطر خشم این گروه تروریستی و یا حمله هوایی و توپخانه‌ای کور ارتش مصر بیم جان خود را داشتم.

وی گفت: در مکان نگهداری من، چندین شهروند مصری دیگر نیز حضور داشتند که با ارتش مصر همکاری کرده بودند و گروه ولایت سینا از همه این افراد خواسته بود برای آزادی باید فدیه بپردازند.

در همین رابطه، یک مسئول دولتی مصر در شهر العریش اظهار داشت: در چند سال پیش شاهد عملیات ربایش چندین شهروند مصری به دست گروه ولایت سینا بوده ایم و که برخی آزاد و بعضی دیگر کشته شدند اما سرنوشت ده‌ها تن از آنها هنوز نامعلوم است چرا که برخی شهروندان حدود 4 سال ربوده شدند و تاکنون هیچ اطلاعاتی از آنها در دست نیست.

در واکنش به این اخبار، یک تحلیلگر امور شبه جزیره سینا گفت:روشن است که شاخه گروه تروریستی داعش در شبه جزیره سینا از بحران‌های مالی داعش در سوریه و عراق تاثیر پذیرفته است و این گروه در مصر با شرایط وخیمی دست به گریبان است که بر فعالیت‌های نظامی آن در این منطقه طی 3 سال گذشته تاثیر گذاشته است به طوری که در هفته جاری یکی از «قضات شرعی» این گروه خود را به اتحادیه قبایل سینا تسلیم کرد تا در سایه اقدام ارتش مصر در محاصره شهرهای شمالی سینا نظیر الشیخ زوید، العریش، بئر العبد تا مناطق مرکزی شبه جزیره خود و خانواده خود را نجات دهد لذا این گروه در سایه ناکامی در دستیابی به منابع مالی خارجی ناچار است تا خود هزینه‌هایش را تامین کند.

شبه جزیره سینا علی‌رغم پهناوری جمعیت بسیار کمی دارد و دارای رشته کوهها و بیابان‌هایی است که به راحتی فرصت مانور را به گروه‌های چریکی می‌دهد. طبق معاهده کمپ دیوید بین «انور سادات» و اسرائیل، مصر حق استفاده از ارتش را در سینا ندارد و صرفا می‌‌تواند برای تأمین امنیت از نیروهای پلیس و ادوات سبک بهره ببرد و این مسأله فرصت خوبی در اختیار گروه‌های تروریستی برای مانور بیشتر داده است؛ اما پس از افزایش تعداد حملات تروریستی در مصر، قاهره با موافقت اسرائیل چندین گردان از ارتش خود را در این منطقه مستقر کرد که هر ماه باید حضور نیروهای ارتش مصر به موافقت تل آویو برسد.

رهبری گروه ولایت سینا را فردی به نام ابو اسامه المصری با نام واقعی محمد احمد علی و ۳۶ ساله بر عهده دارد که خود متولد شهر العریش است.

شبه جزیره سینا طی دهه‌ها و به نوعی از همان سال‌های نخستین استقلال مصر، از نگاه اجتماعی و اقتصادی به گونه‌ای جدا از دولت مرکزی این کشور به حیات خود ادامه داده است، یک محدوده منفک که تحولات بقیه کشور و دولت مرکزی بیشتر تأثیر چندانی بر ساکنان آن نداشته است، به طور مثال در دهه‌های پیشین که روند توسعه اقتصادی در مصر سبب افزایش قابل ملاحظه‌ای در رفاه اقتصادی، درآمد سرانه، توسعه مشاغل و مسایل مشابه شد و بویژه انقلابی در صنعت گردشگری این کشور رخ داد، ساکنان این شبه جزیره دورافتاده هیچ بهره‌ای از آن نبردند.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟